• Lorem ipsum

Cin in Cake

29 Mai 2024
durch Lotte
Thuisbakker Cindel Meliefste tovert met bloemencupcakes: "Mijn droom is om hiermee bekend te worden!" Ontdek in deze editie van "Bakker in de Spotlight" hoe Cindel met passie en creativiteit de mooiste creaties maakt vanuit haar keukentje in Arnemuiden. 

Cindel Meliefste uit Arnemuiden

Cindel Meliefste is 26 jaar, juf op een basisschool en woont samen met haar man, zoontje van 6 maanden en twee konijntjes Pip en Puck in een gezellig hoekhuisje in Arnemuiden. In 2021 startte ze Cin in Cake!

"Ik ben begonnen met Cin in Cake n.a.v. seizoen 3 van de serie YOU. (Voor de kenners onder ons: Geen zorgen ik heb geen kelder, haha!) Ik bak al mijn hele leven en de serie bracht mij eigenlijk op het idee om een bakkerij te beginnen vanuit mijn eigen keuken. 'Waarom niet' dacht ik ook," vertelt Cindel. Op 28 december 2021, haar verjaardag, zette ze de handtekening bij de KVK en de bestellingen stroomden al snel binnen.

Er worden wekelijks mooie bestellingen opgehaald aan huis, maar er worden ook lekkernijen geleverd aan verschillende restaurants/bakkerijtjes. "Allemaal vanuit mijn eigen keukentje met 1 oven. Geweldig toch?!"

De mooiste motivatie

"Uiteindelijk doe ik het voor de mensen die ik blij maak met een bestelling. Dat is toch wel de meest mooie motivatie die ik heb. Daarnaast geniet ik ook enorm van alle lieve en leuke reacties van de klanten die de bestelling komen ophalen. Klantcontact geniet ik sowieso van en als ze dan ook nog eens zo tevreden zijn, ja wat wil je nog meer?"

Creativiteit in bloemencupcakes

Het maken van bloemencupcakes en cupcakeboeketten is wat Cindel het leukste vindt aan bakken. "Geen enkel boeket of bloemencupcake is hetzelfde en bij elke bestelling zie ik weer verbetering."

"Ik heb alles zelf aangeleerd. Door middel van Instagram reels, filmpjes en tutorials heb ik me de bloemencupcakes eigen gemaakt. Als je eenmaal een stevige botercrème als basis hebt en de handeling onder de knie hebt, heb je eindeloze mogelijkheden."

Cindel daagt zichzelf graag uit met haar baksels: "Ik vind het leuk om nog moeilijkere bloemen te maken of bijvoorbeeld de technische opdrachten van Heel Holland Bakt. Ook ontdek ik graag alle nieuwe trends." Naast de bloemencupcakes weten klanten Cin in Cake ook te vinden voor brownies, blondies en koeken.

Uitdagingen als bakker

In de zomer werkt Cindel vaak vanuit haar koelkast vanwege de hitte, een uitdaging met botercrème bloemen en bruidstaarten. "Ook is een uitdaging het leren 'nee' zeggen op een bestelling. Ik vind alles zo leuk om te doen, maar moet wel in de gaten houden dat ik mezelf niet te vol plan."

"Andere mindere kanten aan een eigen bakkerij zijn de afwas en het boodschappen doen, maar gelukkig doet mijn man dit ook regelmatig voor mij, zo fijn!"

Tips voor startende bakkers

"Zeker doen! Niet twijfelen of denken dat je het niet kan. Iedereen begint ergens en wat ik ook altijd tegen de kinderen uit mijn klas zeg: 'alles is moeilijk voordat het makkelijk wordt.' Blijven oefenen en niet opgeven, dan kom je al heel ver. Voor de twijfelaars: waarom zou je het niet doen?! Je hebt een liefde voor bakken, anders zou je het niet overwegen, jezelf ontwikkelen is leuk, je laat aan de wereld zien wat je kan en vooral: onbeperkt toegang tot allerlei lekkere dingen!

Nog een tip: zorg wel goed voor een overzicht van je administratie en let bij inkoop van de producten echt goed op waar ze het meest goedkoop zijn. Dat scheelt enorm veel."

Tops en flops

Cindel is natuurlijk dol op de trends rondom bloemencupcakes, maar ook letter- en cijfertaarten en bentocakes vindt ze erg leuk. "Fondant ben ik alleen echt niet van, ik werk er niet graag mee en de smaak vind ik persoonlijk ook niet lekker. Wel zie ik echt prachtige taarten en versieringen voorbij komen met fondant, echt mijn respect daarvoor, maar mij niet gezien. Ik hou het lekker bij botercrème. Wat ik ook niet helemaal snap is de crookie. Het zal vast lekker zijn hoor, maar ik eet ze liever los van elkaar."

De waarde van Instagram

Instagram speelt een grote rol voor Cindel's onderneming. Sinds februari is ze actief gaan posten en haar volgersaantal is snel gestegen. "Instagram is dus eigenlijk mijn grootste bron voor klanten en bestellingen en ik vind het mega leuk om te delen wat ik maak. Ik heb ook een website, maar die is al enige tijd onder constructie (lees: tijdgebrek, haha)."

Voorbeelden en inspiratiebronnen

Gevraagd naar voorbeelden en inspiratiebronnen weet Cindel wel een paar namen te noemen:

Belang van verpakkingen

Verpakkingen zijn voor de arbeidsintensieve bloemencupcakes van Cindel heel belangrijk en moeten aan een aantal eisen voldoen: "Stevig, netjes afgewerkt, voor mijn bloemencupcakes moet er genoeg ruimte zijn tussen de cupcakes, zichtbaar, makkelijk te vouwen en natuurlijk niet te duur. Ook is het fijn als het materiaal goed tegen de vettigheid kan van de baksels. Ik werk toch met boter en ik vind niks lelijker dan die vieze vetplekken op het karton. Mijn favoriet zijn de cupcakedozen met winkelluifel. Hier heb ik net wat meer ruimte voor mijn bloemen, bij andere dozen raken ze elkaar."

Toekomstdromen

Een nieuwe keuken met twee ovens is een kleiner doel voor de nabije toekomst. "Verder hoop ik dat ik nog vele jaren veel mensen blij mag maken met mijn baksels. Mijn doel is uiteindelijk om bekend te staan om mijn bloemencupcakes. Dat mensen cupcakes zien en denken, Ja! Die zijn van Cin in Cake".

Meer over Cindel?

Voor meer informatie en om te genieten van Cindel's prachtige baksels, volg haar op Instagram en Facebook.

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....
Schreibe einen Kommentar