• Lorem ipsum

Laurie's Bakery

3 Apr 2024
door Lotte

Een roze droom met een vleugje pit: In deze editie van Bakker in de Spotlight staat Laura Osier (28) centraal, de drijvende kracht achter Laurie's Bakery. Met haar passie voor roze, over-the-top sweets en haar ongezouten mening verovert ze de harten van haar klanten - en Instagram.

Van hobby tot bloeiende bakkerij

Haar ouders werkten in het weekend en zo bracht de nog kleine Laura veel tijd door bij een vriend van haar opa met een bakkersachtergrond. Zíj mocht kiezen wat er dat weekend werd gebakken.

Na voltooide studies als kok én als leerkracht volgde ze haar hart en verdiepte ze zich tijdens diverse avondscholen in patisserie, ijsbereiding, koekjes, moderne taarten en chocolatier. Acht jaar geleden startte ze Laurie's Bakery als bijberoep, en 3 jaar geleden waagde ze de sprong naar fulltime. Met twee automaten vol sweets en een gezellige winkel waar je ook kunt eten en drinken, is Laurie's Bakery een baken van creativiteit en roze geluk.

Laura is dus een zeer bezige bij, wat extra indrukwekkend is als je bedenkt dat ze MS patiënt is. Ook dit onderdeel van haar leven laat ze open en eerlijk zien via haar populaire Instragram pagina

 

De kracht van authenticiteit

Laura staat bekend om haar unieke stijl. "Ik ben niet bang om mezelf te zijn," zegt ze. "Mensen zien de echte Laura op mijn socials, met de ups en downs." Die authenticiteit, gecombineerd met haar heerlijke creaties en scherpe humor, maakt Laurie's tot een geliefde bakkerij met een trouwe klantenkring.

Ondernemen met vallen en opstaan

De roze wolk van het ondernemerschap kent ook donkere randen. "Zoals de belastingdienst... Boekhouding vind ik echt een verschrikking," lacht Laura. "En moeilijke klanten die je niet kunnen begrijpen, tja..." Maar de grootste uitdaging is wellicht om telkens weer nieuwe, creatieve sweets te bedenken. "Gelukkig lukt dat me tot nu toe aardig!"

Haar tip voor aspirant-bakkers is dan ook: "Wees jezelf, bak met liefde en neem een goede boekhouder!"

Instagram als gouden marketingtool

Voor Laura is Instagram onmisbaar. "Facebook is dood, TikTok is voor dansjes," zegt ze. "Op Instagram kan ik mijn creaties tonen, mijn verhaal delen en met mijn klanten contact maken."

Verpakkingen: Roze en praktisch

De verpakking van Laurie's Bakery is net zo uniek als de rest. "Roze is natuurlijk de hoofdkleur," zegt Laura. "En ik let op materiaal en levertijd. Bij Cupcakedozen.nl ben ik daar erg tevreden over. Verder werk ik de vensterdoosjes altijd af met mijn eigen logo sticker."

Dromen voor de toekomst

Laura's ambitie is groot. "Ik wil graag meer automaten plaatsen en een groot koffiehuis openen," zegt ze. 

    

Een vleugje Kelly

In de bakkerij hangen droogbloemen in de vorm van vleugels. "Die zijn ter ere van mijn vriendin Kelly," legt Laura uit. "Ze is 3 jaar geleden overleden bij een verkeersongeval op weg naar Laurie's Bakery. Kelly is mijn roze engel, ze kwam elke zondag. Zo is ze er altijd bij."

Een bakkerij met een hart

Laurie's Bakery is meer dan alleen een bakkerij. Het is een plek waar passie, creativiteit en authenticiteit centraal staan. Laura's unieke stijl, haar roze droom en haar warme hart maken van Laurie's een bakkerij die je niet snel vergeet.

Weetjes over Laura

  • Laura is 28 jaar oud en woont in Grobbendonk.
  • Ze is verloofd en gaat dit jaar trouwen
  • Ze heeft 3 kindjes: James de corgi en Bailey en Whiskey de Britse kortharen
  • Haar hobby is tuning en ze heeft dan ook maar liefst 4 roze auto's
  • Laura brengt een avondje vrij graag door met vriendinnen en rosé
  • Ze spaart oud servies, alles van Bavaria en eigenlijk alles met een gouden rand en bloemen.
  • Halloween is haar favoriete tijd van het jaar: "Roze spooky sweets, I love it!"
  • Ze is te volgen op Instagram en Facebook

     

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter