• Lorem ipsum

Claudia's Cakerie

5 Mar 2024
door Lotte

Claudia's Cakerie: Van hobby naar succesvol ondernemerschap

Een kijkje achter de schermen bij Claudia Miltenburg lavet, de bevlogen eigenaar van Claudia's Cakerie, waar passie voor bakken en ondernemerschap samenkomen.

Een onverwachte reis

Voor Claudia, een trotse inwoner van De Meern, was het runnen van een bakkerij vijf jaar geleden nog een onwaarschijnlijke droom. "Als je mij 5 jaar geleden had gezegd dat ik dit als werk zou doen had ik je volledig uitgelachen," deelt Claudia lachend. Haar gezin fungeerde vanaf het begin als een gretig testpanel, waarbij ze grapt dat ze nu voor 95% uit boter en suiker bestaan.

De geboorte van Claudia's Cakerie

Het avontuur begon vier jaar geleden, toen Claudia besloot om zelf aan de slag te gaan nadat de plaatselijke bakker haar met onbegrip had aangekeken bij het tonen van een foto van een taart die ze wilde bestellen voor haar zoon. "Toen besloot ik om zelf aan de slag te gaan - hoe moeilijk kon het zijn dacht ik toen... Little did I know!" Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een bloeiend bedrijf, en voor ze het wist, was Claudia een trotse ondernemer.

"Ik heb uuuuren doorgebracht op YouTube," onthult Claudia. "Na veel trial & error ben ik gekomen waar ik nu ben, en ik leer nog steeds elke dag bij."

Het genot van ondernemerschap

Voor Claudia is de totale vrijheid die ze als ondernemer heeft, onbetaalbaar. "Ik kan er elke dag zijn voor mijn kinderen," zegt ze met trots. Daarnaast geniet ze van het contact met haar klanten en de verhalen achter hun bestellingen.

Uitdagingen en tips

Een van Claudia's grootste uitdagingen is timemanagement, waarbij ze vaak toegeeft aan (soms teveel) nieuwe aanvragen om de broodnodige inkomsten te genereren. "Dan ben ik soms zo druk dat ik later denk- het was de bedoeling dat ik bakken naast de kinderen zou doen. Ook de stijgende inkoop prijzen zijn altijd weer een uitdaging."

Haar advies voor aspirant-bakkers? "Heb vooral plezier! Zorg dat je jezelf trots maakt en spring vooral in het diepe. Niemand groeit terwijl hij of zij zich in de comfort zone bevindt. Stel jezelf altijd de vraag; wat is het ergste wat er kan gebeuren? Het antwoord op die vraag ik bijna nooit zo erg als dat je denkt. "

Trendy taarten en verpakkingen

Naked cakes zijn niet aan Claudia besteed en ook wordt ze niet enthousiast van de burn away cake, maar ze is dol op de vintage cake trend. 

Daarnaast is de verpakking van haar werk ontzettend belangrijk. "Ik vind dat het totaalplaatje van A tot Z compleet moet zijn, en daar hoort ook de verpakking bij. De kwaliteit van de verpakking moet in lijn zijn met de kwaliteit van wat ik verkoop."  

Ze heeft een voorliefde voor hoge taartdozen en sweet boxen met een transparant deksel. Om haar verpakkingen herkenbaar te maken, gebruikt ze het liefste stickers: "Een eenvoudige manier die qua kosten makkelijk te overzien is."

Dromen voor de toekomst

Claudia heeft elk jaar nieuwe doelen voor haar bakkerij, waaronder dit jaar een grotere werkruimte. Haar toewijding en vastberadenheid zijn duidelijk, en ze werkt al aan het verwezenlijken van haar dromen.

Met haar liefde voor bakken en haar ondernemersgeest belooft de toekomst van Claudia's Cakerie net zo zoet te zijn als haar creaties.

Benieuwd naar Claudia's creaties?

Volg haar op Instagram via @claudiascakerie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter