• Lorem ipsum

Viola's Patisserie

26 Mar 2024
door Lotte

De passie van Viola voor gezond gebak

Viola Cennini (38) uit Waalre is patissier, directeur, echtgenote & moeder van drie prachtige meiden waarvan een tweeling van drie jaar. Viola is niet zomaar een bakker. Met haar patisserie in Eindhoven, Viola's Patisserie, bakt ze niet alleen de heerlijkste taarten en macarons, ze maakt zich ook sterk voor gezonder gebak. In deze spotlight staat Viola's verhaal centraal, van haar inspiratie tot haar dromen voor de toekomst.

Van jongs af aan gefascineerd door bakken

"Bakken doe ik al sinds ik klein ben," vertelt Viola. "Op het aanrecht bij mijn moeder stond ik al te kijken en mee te klussen." In 2016 nam ze de stap om haar passie om te zetten in een carrière. Ze volgde een professionele patisserie opleiding en startte Viola's Patisserie vanuit huis. Twee jaar later opende ze haar eigen zaak in Eindhoven.

De motivatie van Viola was helder: "Ik wilde mijn kinderen en iedereen de optie geven om te kiezen voor gezonder gebak." Dat zie je terug in haar creaties: macarons zonder suiker, taarten zonder gluten en andere lekkernijen die passen bij een gezonde leefstijl.

Creatieve vrijheid en voldoening

Viola geniet zichtbaar van haar werk. "Bakken geeft me rust," zegt ze. "En ik kan al mijn creativiteit kwijt in het ontwikkelen van mijn eigen recepten en unieke producten." Het contact met haar klanten is erg belangrijk. "De meeste voldoening haal ik uit hun reacties. Als ze genieten van een taart zonder suiker of ei, is dat natuurlijk helemaal geweldig."

De afgelopen jaren waren niet altijd rozengeur en maneschijn. "Ondernemen is niet altijd makkelijk," erkent Viola. "Maar ik focus graag op het positieve. Dat zie je ook terug in de sfeer van Viola's Patisserie."

Ondernemen met een glimlach

Naast bakken houdt Viola van leren over voeding, het menselijk lichaam en ondernemen. Ze volgt cursussen om haar vaardigheden te blijven ontwikkelen en wisselt graag kennis uit met andere patissiers.

Het leukste aan het ondernemerschap? Viola lacht. "Onbeperkt taart eten! Maar ook: de vrijheid om mijn eigen ding te doen en anderen blij te maken met mijn creaties."

De grootste uitdaging? "De kosten onder controle houden," antwoordt Viola zonder aarzelen.

Tips voor startende bakkers

Voor bakkers die dromen van een eigen bedrijf heeft Viola waardevolle tips: "Blijf jezelf. Vind je passie en waar je goed in bent. Kijk niet naar anderen voor succes, maar creëer je eigen succes. En bak alsjeblieft gezonder!"

Trends en Instagram: onmisbaar in de bakkerswereld

Twee trends die Viola omarmt zijn de toenemende vraag naar gezondere opties en de kracht van social media. "Ik ben erg enthousiast dat steeds meer bakkers kiezen voor gezonde alternatieven," vertelt ze. "Tegelijkertijd vind ik de ongezonde Crompouce een trend die ik liever zie verdwijnen."

Op Instagram deelt Viola al jaren haar passie met de wereld. "De interactie met mijn volgers is erg leuk en ik haal er veel klanten uit."

Verpakking: de finishing touch

De uitstraling van producten is voor Viola van groot belang. "De verpakking is de finishing touch," benadrukt ze. Bij het kiezen van verpakkingen let ze op drie belangrijke criteria: prijs, duurzaamheid en kwaliteit.

Dromen voor de toekomst

Viola's droom is helder: "Ik wil dat Viola's Patisserie voor iedereen toegankelijk is. Gezond gebak moet geen luxe zijn, maar voor iedereen te genieten zijn." Met haar creativiteit, passie en gedrevenheid gaat Viola die droom ongetwijfeld waarmaken.

Wil je meer weten over Viola's Patisserie?

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter