• Lorem ipsum

We Love Cakes

30 Apr 2024
door Lotte

Deze week in de spotlight: We Love Cakes! Nathalie Nauta (36) en Aurelia Spaaij (32), twee vriendinnen met een passie voor bakken, runnen samen deze succesvolle bakkerij in Amersfoort. In dit interview delen ze hun verhaal, hun tips voor beginnende bakkers en hun dromen voor de toekomst.

Een gedeelde passie

Nathalie begon al meer dan 10 jaar geleden met We Love Cakes, bakkend in de keuken van haar oma. Aurelia sloot zich 4,5 jaar geleden bij haar aan en samen creëren ze nu de mooiste taarten en sweets voor hun klanten. "We houden allebei van het ontwerpen van unieke taarten en het creëren van herinneringen voor onze klanten," aldus Nathalie. 

Ondernemen met passie

Naast hun passie voor bakken, delen Nathalie en Aurelia ook een talent voor ondernemen. "We vinden het superleuk om ons bedrijf steeds naar een hoger niveau te tillen," vertelt Aurelia. “Stil zitten doen we niet, we houden van meters maken”. En dat doen ze zeker! Waar ze met z'n tweeën in een kleine bakkerij aan huis begonnen, werken ze inmiddels met een heel team aan bakkers samen in een stuk groter pand in Amersfoort. Daar maken ze de mooiste bruidstaarten, sweet tables, chocoladeletters en andere sweets.

"De uitdagingen pakken we met beide handen aan en proberen we er altijd weer een feestje van te maken!"

Motivatie voor Nathalie en Aurelia

Gevraagd naar hun favoriete onderdeel van We Love Cakes vertellen ze: "Alle persoonlijke gesprekken die we mogen voeren met bruidsparen, altijd weer een uniek design ontwerpen en zo met elke bruidstaart een mooie herinnering creëren voor hen."

Uitdagingen zijn er ook

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan het ondernemen. De grootste uitdaging blijft altijd: "Kunnen we het wel kwijt, moeten we niet nog een koelkast aanschaffen? Haha! Daarnaast natuurlijk alles op tijd en perfect af krijgen. Je werkt altijd met verse producten en met een deadline, soms brengt dat wat stress met zich mee."

En ook een balans is belangrijk! "Als ondernemer klinkt het heel leuk om zelf je tijd in te delen, maar weet waar je aan begint... Het is hard werken, soms lange dagen en je bent altijd aan het werk. Zorg dus voor een goeie balans tussen werk en privé."

Trends en inspiratie

Nathalie en Aurelia volgen de trends op de voet en halen inspiratie uit verschillende bronnen. "We vinden het maken van bloemen met verschillende materialen superleuk," vertelt Aurelia. "Op dit moment zijn we bezig met het leren maken van wafer paper bloemen."
Gevraagd naar hun opleiding vertellen ze: "We hebben heel erg veel onszelf aangeleerd en daarnaast cursussen gedaan om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en andere te verbeteren. Denk aan suikerbloemen maken en macarons bakken."

De rol van Instagram

Instagram is een belangrijk medium voor We Love Cakes. "Het is een super fijn platform om ons werk te kunnen showen en daardoor natuurlijk ook klanten te vinden," aldus Nathalie. Ze hebben ook nog een paar leuke tips:

  • Winifred voor het maken van wafer paper bloemen!
  • Lima.cakes voor al haar moderne super gave taarten

 

Verpakkingen: een belangrijk onderdeel van de presentatie

Nathalie en Aurelia vinden de verpakking van hun producten erg belangrijk. "Het is een stukje presentatie wat het product echt af maakt," zegt Aurelia. "We kiezen voor verpakkingen met een mooie uitstraling, een goede prijs-kwaliteitverhouding en die het liefst ook nog eens goed voor het milieu zijn."
Een handige tip van Nathalie en Aurelia: "De hoge taartdozen zijn perfect om cakepops in te vervoeren."
Hun lievelingsverpakkingen zijn eigenlijk allemaal transparant, perfect natuurlijk om je producten optimaal te showen! 

Droom voor de toekomst

Nathalie en Aurelia dromen ervan om nog meer bruidsparen gelukkig te maken met prachtige taarten en sweet tables. "En we willen onze skills nog verder verbeteren om nog mooiere designs te kunnen maken," aldus Aurelia.

We Love Cakes:

Website: www.welovecakes.nl
Instagram: @welovecakes.nl
Facebook: @welovecakes.nl

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter