• Lorem ipsum

Ginnies

16 Mei 2024
door Lotte

In deze editie van Bakker in de Spotlight zetten we Ginger Mullenders (31) centraal, de gepassioneerde kracht achter Ginnies. Met haar liefde voor retro cakes, een vleugje romantiek en een stevige dosis doorzettingsvermogen, verovert ze de harten van haar klanten in Maastricht en ver daarbuiten.

Over Ginger

Ginger Mullenders is een dromer, een hopeloze romanticus met een onverzadigbare liefde voor alles wat met eten te maken heeft. "Ik leef mijn bestaan graag als huismus, altijd op zoek naar nieuwe films en series waarin ik even helemaal kan wegzakken. Cheese onion chips en zoete popcorn gaan dan tegelijk mijn mondje in!"

Ze houdt van verbinden met lieve en eerlijke mensen. "Je kan met mij een goed gesprek voeren maar ook heerlijk fully dressed op het terras zitten en lachen om onbenullige dingen. Happiness in small corners is mijn motto!"

Van snoepdromen tot succesvolle bakkerij

Als kind spendeerde Ginger uren in snoepwinkels en bladerde door ouderwetse bakboeken. Haar liefde voor bakken begon vroeg en werd gevoed door haar droom om een eigen zaak te hebben. Na haar opleiding als sociaal pedagogisch werker, besloot ze haar passie te volgen en dook ze vol in de wereld van patisserie.

Sinds haar twintigste is ze actief als bakker, wat betekent dat ze nu al 11 jaar in het vak zit. "Onder TL-buizen staan midden in de nacht vond ik eng en raar, maar ik had één doel: zoveel mogelijk kennis verzamelen om mijn eigen zaak te openen met kwaliteitsproducten."

De kracht van passie

Ginger straalt in haar werk. "Het leukste vind ik natuurlijk alles afwerken, vooral retro cakes. Het spuiten van ruffles vind ik heel satisfying! En het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten geeft me de meeste energie." Toch zijn er ook dingen die ze minder leuk vindt: "Ik heb in mijn leven al zoveel bananenbrood gebakken, crèmes geklopt en ganaches gemaakt, dat vind ik niet meer zo spannend en leuk (is dit erg?)."

Haar opleiding volgde ze in België, aangevuld met cursussen patisserie bij Savour School in Australië. "Maar ik ben van mening dat de beste manier van leren gewoonweg werken is."

 

Ondernemen met uitdagingen

Het ondernemerschap brengt uitdagingen met zich mee. "De energie van alle mensen in mijn winkel is geweldig, maar een bedrijf runnen is meer dan alleen bakken." Enkele uitdagingen die Ginger op kan noemen zijn:

 1. Het creëren van een flow waarbij je geen werknemer bent in je eigen bedrijf. Een bedrijf runnen  meer dan alleen bakken, en dat moet je los kunnen laten om te groeien.
 2. Durven hulp te vragen aan de juiste mensen.
 3. Wisselen tussen het multitasken en ook de rust vinden om creatief te vernieuwen.
 4. Sociale contacten krijgen minder aandacht. Verjaardagen vergeten, te laat op een feestje zijn, it all happened! Maar de liefste en beste mensen die voor jou bestemd zijn stick with you en begrijpen dit.
 5. O.M.G. machines die kapot gaan, lekkages, rompslomp, etc. etc.!!!!

Haar tip voor aspirant-bakkers: "Niets is te gek en álles is mogelijk zolang je het maar doet! Bereid je voor op dat niet alles gaat zoals je wilt, maar dat maakt je alleen maar wijzer en sterker."

Instagram als gouden marketingtool

Instagram speelt een grote rol in Gingers onderneming. "Instagram is mijn moederkanaal voor content. Daar heb ik de meeste volgers en dit kanaal gebruik ik voor de ultieme Ginnies sfeerbeleving. Gelukkig heb ik nu hulp bij het plannen van de socials. Een hele tijd heb ik hiermee geworsteld en lukte het me niet om het zelf bij te benen. " Toch vinden de meeste mensen haar via Google en plaatsen hun bestellingen makkelijk via de website.

 

Instagram volgtips van Ginger

Voor Ginnies haalt ze bijvoorbeeld veel inspiratie uit deze accounts:

"Ik luister veel naar podcasts over het ondernemen, heel fijn om op te zetten als je bezig bent met productie of gewoon even wilt ademen."

 • Jessie Jazz Vuijk heeft met "Jessie's Diary" nu een reeks aan podcasts over vrouwelijke energie en ondernemerschap
 • "Over Routines" van Arie Boomsma gaat over allerlei vormen van routines, vaak met aandacht voor ondernemerschap
 • "Lotgenoten Podcast" is een rauwe (mannen) podcast met vaak heel interessante topics over succesvolle ondernemingen

 

Verpakkingen: praktisch en stijlvol

Verpakkingen zijn cruciaal voor Ginger. "Nu ben ik er wel achter hoe belangrijk verpakkingen zijn! Vooral als je je merk wilt uitbeelden. Mensen kiezen graag een combo box om alles in een mooie doos verpakt te krijgen. Taarten en sweets zijn tegenwoordig de leukste cadeaus om te geven in plaats van een bloemetje!"

Ze let vooral op de prijs en de levertijd. "Bij Cupcakedozen.nl ben ik daar erg tevreden over. De roze cupcakedoos is mijn favoriet!"

 

Dromen voor de toekomst

Ginger heeft grote dromen voor de toekomst. "Mijn droom is om van Ginnies een merk te maken, meerdere winkeltjes te openen en uit te groeien tot een van de favoriete bakeries in Zuid-Nederland. Ik kijk ernaar uit om in een grotere productieruimte te werken en een sterk team te verzamelen dat mijn missie samen met mij wil waarmaken."

Weetjes over Ginger

 • Ginger is 31 jaar oud en woont in Maastricht.
 • Ze houdt van retro cakes en ruffles spuiten.
 • Haar motto is "Happiness in small corners."
 • Ze is altijd op zoek naar nieuwe films en series.
 • Haar favoriete snacks zijn cheese onion chips en zoete popcorn.
 • Ginger haalt veel inspiratie uit accounts zoals Milkbar, Brooki Bakehouse en Mali Bakes.
 • Podcasts zijn haar go-to tijdens het werk, vooral die over ondernemerschap.

 

Ginger's unieke stijl en warme hart maken van Ginnies een bakkerij die je niet snel vergeet.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter