• Lorem ipsum

Dieuw's Bakkerij

28 Feb 2024
door Lotte

Even voorstellen!

Dieuwertje (26) zit nu vier jaar in de bakkerswereld. De liefde voor het bakken begon al vroeg: “Als kind vond ik bakken al superleuk. Mijn oma bakte vroeger altijd de lekkerste dingen voor de familie zoals muffins, appeltaart en haar overheerlijke speculaas.” Na haar hbo-opleiding wilde Dieuwertje graag gaan ondernemen en de keuze voor het bakkersvak was toen snel gemaakt.  “Ik begon in Februari 2020 met het opbouwen van Dieuw's Bakkerij. Dit liep zo goed dat ik sinds mei 2023 een mooie bakkerij/café heb in het Centrum van Almere.”


Leerzame reis

Hoewel Dieuwertje geen formele opleiding heeft gevolgd in de bakkerswereld, heeft ze waardevolle cursussen gevolgd bij niemand minder dan Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. “In mei 2024 heb ik nog een cursus gepland. Ik heb in de cursussen zoveel geleerd over het bakkersvak, hierdoor werd mijn motivatie alleen maar groter.”

Struikelblokken

Gevraagd naar de uitdagingen van het ondernemerschap antwoordt Dieuwertje: “Ondernemen is spannend en stressvol, maar je doet het met plezier omdat je weet dat het je passie is. Ik haal er veel energie uit en ben altijd opzoek naar nieuwe ideeën om mensen blij te maken met mijn/onze creaties!”

Vooral de start van de onderneming was lastig. “Je vergelijkt je vaak met het hoge niveau van andere bakkers. Maar je moet hard werken en creatief blijven denken om jezelf te onderscheiden. Belangrijk is om een eigen stijl te creëren, en daarop verder te bouwen.”

Tips voor beginnende bakkers

Voor aspirant-bakkers heeft Dieuwertje een eenvoudige boodschap: gewoon doen! "Wees niet bang om te falen," moedigt ze aan. "Het is een leerproces, en blijf altijd openstaan voor nieuwe uitdagingen."

Trends: Tops en flops

Dieuwertje is verliefd op vintage taarten: “Ik kom helemaal tot rust als ik deze taarten aan het maken ben. En de taarten met de strikjes is op dit moment ook een van m’n favoriete trends.”

Taarten met gekke trucjes zijn daarentegen niet aan haar besteed: “Mijn minst favoriete trend is de burn away taart. Ik vind dit zonde van de taart en verder heb ik weinig met taarten waarbij je een strookje botercrème verwijdert voor een tekst. Ik denk dat ik de trends niet leuk vind omdat je toch een deel van de taart niet kan eten, en dat is toch zonde?”

Een soort cadeautje

Voor Dieuw’s Bakkerij zijn verpakkingen erg belangrijk! “Ik vind het ook altijd leuk als ik een pakketje of product krijg in een mooie verpakking. Dan is het een soort cadeautje!”

Belangrijk bij de keuze voor een verpakking is vooral de stevigheid. “Dat is echt een must!” Prijs kwaliteit is ook erg belangrijk: “Ik wil graag dat mijn verpakking een mooie uitstraling heeft die de producten mooi naar voren laat komen.”

Tips & Tricks

Populair in de bakker zijn de mini bento boxen. “Ik gebruik hiervoor een doos van 6 cupcakes waar ik een vierkant uitknip voor de bento cake.” Ook ander lekkers verpakt ze vaak in cupcakedozen zonder de inlegger te gebruiken.

Favorieten

Dieuwertje heeft ook enkele favorieten: “De bento box is mijn favoriet op het moment! we krijgen hier ook veel complimenten over en het ziet er echt super schattig uit!”

Voor de reguliere lijn verpakkingen houdt ze het graag allemaal in het wit. “Dit geeft een frisse uitstraling. En het liefst wil ik ook hetzelfde design op de dozen, zoals de luifel doosjes!”

Wat is jouw droom voor de toekomst als bakker?

Ik hoop dat ik in de toekomst nog een grotere werkruimte kan creëren en wie weet nog een bakkerij kan openen!

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter