• Lorem ipsum

Lady Cakery

20 Mar 2024
door Lotte

Linnett Habeb-Amin: Drijvende kracht achter Lady Cakery

Linnett Habeb-Amin, het brein achter Lady Cakery, verwelkomt ons in haar zoete wereld vol artistieke en overheerlijke (Amerikaanse) desserts. Op haar dertigste combineert ze moeiteloos het runnen van haar bakkerij met het ouderschap, en ze geniet van het persoonlijke contact met haar klanten, persoonlijk én via Instagram. Linnett wordt ook erg blij van de natuur, van bijtjes en bloemetjes en een bezoekje aan de kinderboerderij. In dit interview vertelt ze ons alles over haar bakkerij: Lady Cakery!

Van stewardess tot bakker

Linnett's pad naar het bakkersvak was niet de meest gebruikelijke. Na haar opleiding tot stewardess belandde ze in de horeca en hospitality. "En dat was zeker handig in mijn loopbaan tot ondernemer. Het blijft natuurlijk niet alleen bij bakken, maar je moet ook kunnen omgaan met problemen of kritiek. Wat trouwens ook goed is om te kunnen groeien."

De aanleiding om ondernemer te worden begon bij de eerste verjaardag van haar dochter. Toen ze voor haar een koemelkvrije taart wilde kopen, maar nergens kon vinden wat ze zocht, nam ze het heft in eigen hand. "Zo is Lady Cakery geboren," vertelt ze met een glimlach. "Ik noem dit een uit de hand gelopen hobby."

Lady Cakery: Meer dan alleen taart

Bij Lady Cakery, dat haar deuren opende in Almere in 2023, draait het om cakes, cheesecakes, en cupcakes. Van klassieke red velvet cake tot verrukkelijke carrot cake en San Sebastian cheesecake, Linnett staat garant voor smaakvolle creaties. Wat ze helemaal tof vindt, is wanneer klanten haar de vrijheid geven om op basis van haar creativiteit een custom taart te maken, wat resulteert in verbluffende kunstwerken.

De uitdagingen van het bakkersbestaan

Hoewel Linnett dol is op haar vak, erkent ze de uitdagingen, vooral de stijgende inflatie die het lastig maakt om ook klanten met een kleiner budget te bereiken. Desondanks richt ze zich vooral op de positieve ervaringen: "Het allerleukste vind ik dat zoveel mensen mijn lekkernijen proeven en lekker vinden. Toen ik vorig jaar na de opening al deze complimenten ontving, wist ik niet wat mij overkwam. Ik leefde maanden als in een waas. Ongelooflijk dat ik mijn droom waar had kunnen maken!"

Tips & tricks voor beginnende bakkers

Voor aspirant-bakkers heeft Linnett enkele waardevolle tips:

  1. Streven naar perfectie: "Verbeter jezelf elke keer weer tot je het best behaalde product hebt bereikt. Zo zul je mensen overtuigen om elke keer bij je terug te komen.
  2. Luisteren naar feedback: "Vraag je klanten naar feedback. Ook al is het negatief, doe er iets mee! Het is niks persoonlijks."
  3. Stap voor stap groeien: "Begin klein en bouw het op je eigen tempo op. Loop niet al te snel van stapel! Naast het bakken moet je natuurlijk ook winst maken en genoeg over houden voor leuke dingen!"

Instagram: Een onmisbaar platform

Instagram speelt een cruciale rol in Linnetts ondernemersreis, waar ze haar volgers betrekt en haar lekkernijen in de schijnwerpers zet. "Instagram is zo belangrijk voor mijn zichtbaarheid! Ik heb het algoritme eindelijk door en kan mensen makkelijk bereiken en betrekken. Ik vind het plaatsen van korte reels het allerleukst! We krijgen als team altijd zulke lieve berichten over." Ook draagt het bij aan het contact dat ze heeft met de klanten die in de winkel komen. "Ik ben sociaal heel erg actief op mijn Instagram en heb daarom ook iets meer persoonlijk contact met mijn klanten en de buurt. Ik betrek mijn buurt graag bij nieuwe creaties en alle feestdagen!"

Verpakkingen: Een belangrijk detail

Linnett benadrukt het belang van aantrekkelijke en stevige verpakkingen die het product presenteren als een cadeau voor elke klant. Neutrale kleuren en vensters voegen extra charme toe aan haar producten. "De meest gebruikte verpakking bij ons in de winkel zijn alle cupcakedozen van de eigen lijn van cupcakedozen.nl. En daarnaast gebruiken we veel puntdoosjes voor het verpakken van onze cake slices. Ik ben ook enorm tevreden over het aanbod thema stickers die ik online kan vinden.

Tops & flops

Voor Linnett zijn ordinaire taarten een no-go, en voor bento cakes heeft ze niet voldoende tijd, maar ze is dol op het maken van kindertaarten in alle thema's die er maar bestaan!

Toekomstplannen: Meer filialen voor Lady Cakery

Voor Linnett is de toekomst helder: ze droomt van meer filialen, zowel in Nederland als daarbuiten, waar ze haar passie voor bakken kan delen met een nog breder publiek.

Een zoete toekomst

Met haar gedrevenheid, creativiteit en liefde voor bakken zal Linnett Habeb-Amin ongetwijfeld nog vele harten veroveren met haar heerlijke creaties bij Lady Cakery.

Volg Lady Cakery ook op:

Instagram

Facebook

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter